Громадський діяч Дмитро Золотухін звернувся до кожного українця і закликав ввечері максимально вимкнути всі електричні прилади. Якщо цього не зробити, то дуже ймовірно уже сьогодні розпочнуться вимкнення електроенергії

Громадський діяч Дмитро Золотухін закликав кожного українця сьогодні ввечері максимально вимкнути усі електричні прилади.

Громадський діяч звернувся до кожного: що негайно потрібно зробити всім українцям

Відключення світла

"Якщо ви цього не зробите — дуже ймовірні відключення електроенергії. Навіть, вже сьогодні. Також, приготуйтеся до того, що це літо потрібно буде провести без кондиціонерів. Або, без кондиціонерів і без світла взагалі",

- відзначив Золотухін.

Прикметно, що з таким же закликом до українців раніше звернулися в "Укренерго". Там допустили, що уже сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні.

"Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго",

– заявили в прес-службі НЕК.

В "Укренерго" повідомили", що дефіцит в енергосистемі виник через пошкодження обладнання українських електростанцій, які виникли в результаті терористичних дій Росії, яка атакувала сьогодні Україну ракетами та дронами.

В "Укренерго" також нагадали, що у наслідок ворожої атаки зазнали пошкоджень тепло та гідроелектростанції. Окрім того, дрони терористів пошкодили обладнання одного з об’єктів в центральному регіоні.

При цьому в компанії додали, що у вечірні години планують імпортувати електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що в Міноборони країни-агресора підтвердили інформацію про те, що вони завдали удар ракетами та дронами по об’єктам енергетики в Україні. Там відзначили, що це буцімто був удар у відповідь, оскільки Україна також знищує об’єкти енергетики на території Росії.